ייעול כלכלי של תהליכי ייצור ושינוע באמצעות תכנון ארגונומי
ארגונומיה היא תורת היעילות התפעולית בהסבר גס, כשבבסיסה עמדת ההכרה לחשיבות הבריאות הפיזית של העובד כמו גם רמת הבטיחות שלו בעבודה. במקביל, ארגונומיה עושה ייעול של משאבים והמרחב כך שמומחיות בתחום יכולה להפיק את המקסימום עם מינימום של השקעה. למודולריות הזו יש משמעות כלכלית וככל שעושים את התכנון בצורה נכונה והדיוק קפדני דיו ברמת המומחיות ניתן להפיק תועלת שאין שנייה לה.
בפרט בסביבת עבודה ייצרנית ותעשייתית גם ההיבט הכלכלי וגם ההיבט הבטיחותי שניהם מהווים גורמים מכריעים ומשמעותיים לשגרת העבודה, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
מיומנויות ומקצועיות ארגונומית היא התמחות בפני עצמה ואף על פי שכל ייעול, גם החובבני ביותר ישיג תוצאות שיפור, הרי שעבודה עם מומחה תשיג טווח שיפור מהותי ומשמעותי ביותר.
תכנון פונקציונלי וארגונומי של סביבת העבודה
התכנון הארגונומי מהווה למעשה חלק מהתכנון הפונקציונאלי שכולל בין היתר התאמת שטח העבודה, בין אם מדובר על שטח הייצור, ההרכבה, האריזה או ההכנה לשינוע. התאמת השטח כוללת התאמות של גובה ואפיון של הרצפה, תכנון התאורה ותכנון עמדות העבודה לרבות כמובן התכנון הארגונומי שלהן. התכנון הפונקציונאלי כולל גם את התכנון וההתאמה של התשתיות הנדרשות וכן גם תכנון של זרם העבודה החל משלב הקבלה של המוצרים ו/או חומרי הגלם, דרך כל שלבי העיבוד שלהם ועד לשלב הסופי.
התכנון הפונקציונאלי מורכב משלבים רבים וממשקים רבים ובהתאם כמובן לאופי והיקף העובדה. בעוד שלעיתים נדמה יכול להיות שהחלק הארגונומי הוא חלק אחד או כמה ממשקים ספורים מתוך מערך בעל ממשקים רבים ומורכבים, אסור להתבלבל. בליבו של התכנון הפונקציונלי עומד התכנון והיישום הארגונומי וזה מעבר לבטיחות בלבד.
עובד שעובד בסביבת עבודה נוחה ויעילה הוא עובד בעל תפוקה גבוהה יותר וזה חוק ברזל ברמה של אמת אוניברסלית. ככל שהתהליכים אינטואיטיביים יותר ודורשים פחות מאמץ, פחות השקעת אנרגיה ופחות תכנון כך על אותה כמות אנרגיה של עובד ניתן להפיק יותר פעולות ויותר תפוקה.
משתני התכנון הפונקציונלי והארגונומי
כאמור, אם כך המשתנים והממשקים בתכנון הפונקציונלי והארגונומי הם רבים ומגוונים ולצד ההיבטים התפעוליים ותהליכי העבודה יש היבט משמעותי ביותר שנוגע לבטיחות. גם בטיחות היא עולם שלם ולצד בטיחות בעבודה עצמה שמתייחסת להיבטים של עבודה נכונה מבחינה בריאותית ופיזיולוגית, ישנן סוגיות נוספות של בטיחות ברמה הרחבה יותר של סכנות אש לדוגמה. אי לכך, התכנון הפונקציונלי לוקח בחשבון גם היבטים של מערכות כיבוי אש, מערכות מיזוג אוויר וסינון אוויר, דלתות ופתחי יציאה, מעברי חירום ועוד.
היבטים נוספים שנוגעים לממשקים פונקציונליים נוגעים לתהליכי עבודה ברמת התכולה לרבות תפוקות, שימוש בחומרי גלם, תשתית טכנולוגית וכיוצא באלה.
מיקור חוץ של ניהול התפעול והתהליכים האופרטיביים והתשתית הארגונומית של מפעל מאפשרת לחסוך בעלויות השירות ולהפיק ממנו יותר בזכות המבט הבלתי מוטה שמתקבל מידי גורם חיצוני שאינו חלק מהשגרה השוטפת שלו.
באתר ניתן לקבל מידע מקיף על היבטי התכנון השונים ושירותים נוספים ואתם ניתן לקבל בהיבטי תכנון וייעול תהליכי עבודת ייצור. לפרטים נוספים אשמח לתת מענה וייעוץ בטלפון מס 050-5632737.