מחלקות ייצור או תכנון מפעלים וקווי ייצור במפעלים רבים, הוקמו לפני שנים רבות בעת הקמת העסק או התפתחו בצורה אבולוציונית עם השנים וכך ניתן בכל פעם מענה זמני לצרכי הייצור באותה עת.
אך במקרים רבים בהם המפעל צומח ומתפתח, לא ניתן להשוות בין צרכי הייצור, אופי הייצור, תפוקות קווי הייצור הנדרשות לבין תכנונו הראשוני של הקו. במקרים אלו ניכר שקוו הייצור כבר אינו מתאים לצרכים והעבודה הנעשית בו כבר מזמן אינה אופטימלית ויתכן ואף גורמת נזק לייצור עצמו ולעובדי קווי הייצור.
חשיבה מחודשת על ארגון קוו הייצור ותכנון מחודש של מחלקת הייצור או עמדות העבודה, יכולים לעשות מהפך בעבודה, לשפר והעלות את תפוקות קוו הייצור, איכות המוצרים, הקלה ועזרה לעובדים ועוד ועוד תמורות רבות.
גם אם נדרשת השקעה נוספת בציוד, ניתן לערוך חישוב כלכלי של עלות מול תועלת ולהוכיח שהדבר משתלם וההשקעה מחזירה את עצמה תוך תקופה קצרה. יש לבדוק איך ניתן לארגן את מערך הייצור כך שיתאים למצב בחדש במפעל ויענה על צרכי הייצור וצרכי הלקוחות, על מנת לתת אפשרות למחלקות הייצור לעמדו בדרישות השוק ואנשי המכירות.
במפעל מתכת והרכבות בו אני מתכנן ומשדרג מערכי ייצור רבים, סיימתי עבודה ממוקדת אך חשובה מאין כמוה שכללה תכנון מפעלים מחודש של מחלקת הרכבות ידניות עדינות. המחלקה עוסקת בהרכבה ידנית של מכלולים מרובי חלקים כאשר הזמנות העבודה ופקעו”ת הייצור הן לכמויות קטנות ובינוניות המשתנות כל הזמן, לעיתים מספר פעמים ביום.
בשנה האחרונה התבצע ניתוח נתונים מסודר במחלקה ותוצאותיו הראו שבניגוד לעבר בו המחלקה עבדה אך ורק על הזמנות עבודה קטנות, הרי שבתקופה האחרונה חלה עליה שינוי בכמויות הייצור ולעיתים קרובות מגיעות הזמנות עבודה בכמויות בינוניות שאינן גדולות מספיק עבור קו ייצור ההרכבה ההמוני, אך מצד שני הארגון הנוכחי של מחלקת ההרכבות הידניות כבר אינו מתאים להם.
מחלקת ההרכבות הידניות מבוססת על מספר רב של עמדות עבודה בודדות בעלות אופי וציוד דומה, כך שכל העובדים במחלקה מסוגלים לייצר כל מוצר בכל עמדה. מכיוון שכמויות הייצור גדלו והעבודה היא מנתית ומתבססת על דחיפת ח”ג ממחסן המחלקה היישר אל שולחנות העובדים, נוצר מצב של חוסר במקום, בלגן בחלקים, שינוע מוגבר של חומרים מהמחסן לעמדות העבודה וכן מוצרים גמורים אל עמדות הבדיקה וכד’.
בעיה חדשה שעלתה היא תוצרת בתהליך. אם עד כה עובד הרכיב מספר תתי מכלולים בעמדת העבודה שלו ומיד הרכיב את המוצר השלם באותה עמדה, הרי שכעת כבר אין מקום ואם נרצה לפצל את העבודה בין שני עובדים המרוחקים זה מזה ואין להם אפשרות נוחה לשנע תתי מכלולים משולחן לשולחן, ניצור שוב בעית מקום, שינוע מסורבל ובלגן.
לאחר שהבנתי את צרכי המחלקה החדשים, החלטתי בשיתוף עם מנהלי המחלקה ומפעל הייצור, לארגן מחדש את תכנון קווי ייצור במחלקה. החלטנו לארגן את המחלקה בשתי תצורות עבודה. תצורה אחת עבור העבודה מהסוג הישן הכוללת הרכבות של הזמנות עבודה קטנות ומשתנות כל העת. תצורה שניה היא שני קווי ייצור קטנים המורכבים ממספר תחנות הרכבה צמודות זו לזו המאפשרות ייצור סדרתי רציף לכמויות בינוניות.
קווי הייצור תוכננו כך שכל קו יכיל מספר תחנות צפוי על פי אופי המוצרים במפעל, הרכבת מוצר תפוצל להרכבת תתי מכלולים בכל עמדה עד להרכבת המוצר השלם, תיתכן הכפלת עמדות הרכבה לפתיחת צווארי בקבוק בתתי מכלולים איטיים וכן ייוצר מקום מספק לח”ג ותוצרת בתהליך בין העמדות.
בהזדמנות זו שדרגנו גם את נושא זרימת החומר מהמחסן דרך עמדות ההרכבה ועד לבדיקות סופיות ואריזה בכל המחלקה, שיפרנו תשתיות, משרדים, חדר אוכל ושירותים ויצרנו מחלקת הרכבות גמישה ומודרנית שיכולה לעמוד בכל צרכי הייצור הנוכחיים הנדרשים ממנה.
אם גם במפעלכם קיימות מחלקות שכבר אינן מצליחות לייצר את הנדרש וניתן לארגן אותן מחדש על מנת לאפשר ייצור איכותי ונוח, פנו אלי במייל או ישירות לטלפון הנייד 050-5632737 על מנת לאגיע אליכם לפגישה ללא התחייבות ונוכל יחד לבדוק איך משפרים את מערכי הייצור במפעלכם.