מאת לירז שמואלי
במסגרת פרויקט ייעוץ תפעולי ושיפור תהליכי יצור במפעל גילרו בע"מ (http://www.gilro.co.il) העוסק ביצור גביעי גלידה, ופלים וקישוטי עוגה, בוצעה עבודה מקיפה לטיוב הנתונים במערכת ה ERP, הגדרת תהליכים חדשים לתכנון וניהול רצפת היצור, שיפור תהליכי עבודה בקווי הייצור, הפקת פקודות העבודה ודיווחי היצור, שיפור הממשק בין המחסנים השונים – ח"ג ותוצ"ג לאולם היצור.
עבודת ייעוץ תפעולי החלה בעריכת מדידות מקיפות בכל התנורים במפעל והפקת נתוני העבודה הבסיסיים: קצב התנור בפועל, תפוקת התנור ממנת בצק אחת, חישוב הפחת בתנור ואבחנה בין פחת מובנה הנובע מאופי הציוד לפחת סטטיסטי הקשור לאיכות המוצרים, כמות השבר, איכות כ"א המתפעל את הקו ועוד, וחישוב פחת הבצק בצנרת אל התנור. נערכה עבודת טיוב מקיפה של כלל עצי המוצר במערכת ה ERP על פי נתוני התפוקה שנאספו.cones
במקביל נקבעו נהלים חדשים לעבודה במפעל משלב כניסת הזמנה מלקוח דרך תכנון היצור השבועי ועד לכללי דיווח היצור והעברת הסחורה למחסן התוצ"ג. נקבעו נהלים חדשים מחייבים להעברת ח"ג לאולם היצור בהיבט הפיזי ובהיבט תנועות המלאי הממוחשבות. ניהול רצפת הייצור עבר מהפכה.
מבנה עצי המוצר של כלל הפריטים במפעל שודרג ויושמה שיטת עבודה בה ח"ג נגרעים אוטומטית כתוצאה מדיווחי היצור, מלאי ח"ג מדוייק תמיד ואין צורך לספור אותו באופן פיזי לפני כל פעולה כגון יצור או הזמנת ח"ג. שיטה זו גרמה להצפת הפחת ביצור בין כל שלב ושלב בצורה אוטומטית, לדוגמא אם דווח על יצור 1,000 ק"ג בצק שאמור להספיק ליצור של 50,000 גביעים ובסופו של יום דווח על יצור של 45,000 גביעים בלבד, הרי ש"נותר" לנו בצק במחשב שהוא בעצם פחת שאבד תוך כדי היצור מסיבות שונות.
במסגרת ייעוץ תפעולי שביצעתי ועל מנת לתמוך בתהליכים חדשים אלו גוייסו למפעל 3 עובדים חדשים – מחסנאי נוסף לרצפת היצור, אשת אבטחת איכות ואיש תפ"י.
לאחר שהתשתיות, התהליכים והנהלים נבנו ויושמו, אנו מבצעים בימים אלו תהליך בחירת ספק להחלפת מערכת ה ERP על מנת לתמוך בהמשך השיפור התפעולי במפעל.
כלל הנתונים שנאספו ונאספים כל הזמן, הוכנסו למודול התמחיר המפעלי וסייעו בקביעת מחירונים והארת הנקודות החשוכות בהן "נעלם" כסף בחשבון הבנק, אך לא ניתן היה להבין ממה הדבר נובע במפעל. בנקודות כשל קריטיות שזוהו ניתן טיפול כגון: שדרוג מערך אריזה בפלופאק באחד מקוי הופלים, השבתת תנור לא יעיל וקניית תנור חדש, ביצוע שדרוגים מקומיים בצנרת לשטיפה מיטבית תוך כדי בזבוז מינימלי של בצק במהלך השטיפה ועוד.
שיפור העבודה הניהולית ושיפור תהליכי עבודה באולם היצור ובמחסנים מונע טעויות ביצור, גורם ליצור מבוקר, פיקוח על רמות מלאי מינימליות וחיסכון ניכר של כסף בכל הפרמטרים.