מאת לירז שמואלי
פרויקט חדש של ייעוץ תפעולי הכולל בניית תשתית ומתודולוגיה לניהול ייצור במפעל נגרות בצפון יצא לדרך. לפרויקט ייעוץ תפעולי מסוג כזה חשוב מאוד להגדיר יעדים ברורים בתחילתו. במקרה זה הוגדרו שני יעדים מרכזיים והם:
הקטנת גירעון המפעל עד כדי איזון ורווח תפעולי.
הקמת תשתית ומתודולוגיה לניהול הייצור במפעל.
השלבים הראשונים של ייעוץ תפעולי מסוג זה, הם שלבי החקר ואפיון המצב הקיים.
איסוף נתונים רבים מגורמים שונים במפעל כגון: הנהלת חשבונות, תפעול וייצור, מערך השילוח, מערך המכירות והשיווק וכמובן הנהלת המפעל, עוזרים לקבלת תמונת מצב שלמה ומלאה שתשפיע על גיבוש צעדים ומהלכים עתידיים לקידום המפעל לאור היעדים שהוגדרו לו.
המפעל שנמצא בגירעון מעוניין לבדוק את מקורות הגירעון ולנסות למצוא פתרונות שונים. לשם כך ניהלנו מספר פגישות עם הנה”ח של המפעל ועברנו על המאזן ודוחות הרווח וההפסד הרבעוניים. בבדיקה זו התברר שתקורות המפעל גבוהות ביותר וקשיחות, כך שלא ניתן להקטינם באופן משמעותי. עוד הבנו שעלות ח”ג היא זעירה ועלות העובדים זניחה ויש באפשרותנו להגדיל מאוד את כושר היצור ללא עלויות כמעט. הפיתרון לבעיה נעוץ בהגדלת המכירות, מה שיגרום ליצור מואץ ומשום כך הקטנת התקורה לפריט והגדלת הרווחים. אנו פועלים כרגע לספק פתרונות להגדלת המכירות ובעיקר הרווח לכל מוצר שנמכר, על ידי חשיבה מקורית ושינוי אופי המכירות ושיטת המכירות כגון: שיווק ישיר, שיווק באינטרנט, פעילות בחו”ל, עבודה נכונה יותר מול סוכנים וחנויות.
על מנת לאפשר את הגידול במכירות והגברת כושר היצור, התחלנו בבניית תשתית לניהול רצפת הייצור באופן מודרני. התחלנו לנהל מחסנים ומלאי לח”ג, תוצ”ג ומלאי בתהליך. העבודה מתבצעת על פי תכנון שבועי הנגזר מרמות מלאי שהוגדרו, מלאי במחסן והזמנות חדשות. צוותי העבודה עובדים עם פקעו”ת ומדווחים על הייצור באופן שוטף למערכת ה ERP. צעדים נוספים שיוטמעו בשבועות הקרובים הם: חיסול מלאי בתהליך, רכש ח”ג מינימלי, ניהול רזה, שיפור תפוקות של עובדי המפעל, פיתרון צווארי בקבוק בתחנות עבודה, אריזה חדשה למוצרים ושילוח חכם על מנת לאפשר גמישות במכירות.