אם אתה חלק מארגון או מנהל בארגון, ודאי נתקלת במונח תכנון פיקוח ייצור, או בקיצור תפ"י. לרוב, מי שמשמש כמנהל בארגון מכיר ומיישם את שלב התכנון, אך לא בהכרח מבין לעומק את משמעות הפיקוח על הייצור ואת ההשלכות של פיקוח אופטימלי או לקוי. למעשה, כל ארגון זקוק לגורם המאפשר תכנון אידיאלי, הסקת מסקנות, בקרה, אסטרטגיה וטקטיקה. תכנון פיקוח ייצור הוא החוט המקשר בין מנהל הייצור, שהוא זה שמוציא לפועל ומיישם את תוכניות הייצור, לבין מערך המכירות. תפקידים נוספים של מחלקת התפ"י כוללים תחזיות ובקרת תחזיות, מציאת נקודת איזון, חישוב עלויות משתנות וקבועות, חישובי ריבית וכדאיות, שיטות תמחיר, עריכת דוחות הון ועוד.
למחלקה האחראית על תכנון פיקוח ייצור יש לא מעט תפקידים נוספים. בראש ובראשונה, היא אחראית על הבנת צרכי הלקוח, שאותם היא אמורה לתרגם ל"שפת" המפעל. שלב זה כולל את הבנת הליכי המפעל, המספרים הקטלוגיים, החומרים וכיוצא בזה. מחלקת התפ"י היא זו שקובעת את זמני האספקה. היא גם מאשרת הזמנות ומתחייבת למועד הרלוונטי ולכמות הרצויה אל מול הלקוח.
כל מערכת ארגונית חייבת לקבל משוב על מילוי ההנחיות ולתקן אותן בהתאם. תכנון פיקוח ייצור צריך להתנהל באותו האופן. מערכת ארגונית המתפקדת כראוי פועלת בכדי לקיים את מה שהבטיח מערך התפ"י ללקוחות. בשלב הבא, לאחר שהתפ"י העביר למחלקות הייצור והרכש את ההוראות הרלוונטיות לייצור ואת דרישות חומרי הגלם, הוא חייב לפקח על התקדמות העבודה ועל ביצוע הרכש.
אז למה לבחור דווקא בי לשלב תכנון פיקוח ייצור? לפני הכל, אני מגיע מהשטח. בעברי, עשיתי הכל בכוחות עצמי. תכננתי, ביצעתי רכש חומרי גלם, יצרתי, ארזתי ושילחתי במו ידיי. צברתי ניסיון רב בשיפור תהליכים פיזיים וממוחשבים. הלקוחות שלי מקבלים שירותי ייעוץ ורעיונות לשיפור תהליכים המתבססים על ניסיון במגוון תעשיות כגון: הזרקות פלסטיק, הרכבות אלקטרוניות, תכנון ויצור מתקני הרכבה ובדיקה למגוון תעשיות ועוד. מזמין אתכם ליצור קשר עוד היום ולהגשים את חזון הארגון שלכם ממש כמו שתמיד רציתם. היכנסו לאתר או חייגו 050-5632737